Training ‘Haal meer uit calculatie’

Haal meer uit calculatie

Om aan opdrachten te komen, moet in praktisch alle gevallen een offerte uitgebracht worden. Maar om een offerte te maken, zal er eerst een kostprijs en een aanbiedingsprijs moeten worden opgesteld. Die kost- en aanbiedingsprijs kan pas worden bepaald als een begroting is samengesteld. In de begroting zijn tot in detail alle werkzaamheden, materialen, onderaannemers, uren en (hulp)materieel terug te vinden. Want hoe kun je een prijs in de offerte opnemen, als er geen calculatie is gemaakt? De dagelijkse praktijk wijst nog maar al te vaak uit dat er niet zorgvuldig wordt gecalculeerd waardoor je mogelijkerwijs niet het maximale rendement uit de klus hebt gehaald of erger, verlies hebt geleden.

Buiten het feit dat je meestal ook de strijd aan moet gaan met de concurrentie, zul je je in de kostenopbouw van de nieuwe opdracht moeten verdiepen. Natte vingerwerk is er dus niet bij want ondernemen is geen gokspel.

Beter calculeren kost niet meer tijd

In “Haal meer uit calculatie” wordt op een andere manier naar een begroting gekeken. Natuurlijk zijn de hierboven beschreven zaken wel degelijk aan de orde. Het is aan jou om daar een andere en eigen invulling aan te geven met als gevolg dat er een offerte komt die toch een stuk aantrekkelijker wordt. De grote vraag is: hoe krijg je dat voor elkaar en hoe kun je met jouw offertes succesvoller zijn, worden en blijven?

Je zult onderscheidend moeten zijn. Dat begint al met het maken van een begroting. Dat kost echt niet veel meer moeite. Het gaat er ten slotte om dat je heel bewust een begroting opstelt met alle werkzaamheden en materialen en andere kosten er in opgenomen, dat je weet waarom je een bepaald uurloon hanteert, dat je uiteindelijk een goede aanbiedingsprijs kunt maken op grond van juiste gegevens. Wellicht kun je al werkend aan de begroting ook nog eens naar alternatieven kijken zodat de klant een keuze krijgt.  Een goede calculatie is van belang. Jouw klant wil weten waar hij aan toe is maar jij wilt zeker weten dat je niets vergeten bent of over het hoofd gezien hebt.

In deze training
  • wordt je wegwijs gemaakt in het opzetten van een complete begroting
  • leer je de juiste hoeveelheden, uren en prijzen te bepalen
  • leer je de hoogte van het uurloon vast te stellen op grond van bedrijfskosten
  • word je attent gemaakt op de doorberekening van machines en andere zaken
  • krijg je inzicht in het opstellen van indirecte kosten in de staart van de begroting

Met deze kennis heb je een hogere scoringskans om van de offerte een opdracht te maken en door slimmer te calculeren kan je meer verdienen. Met andere woorden: het maakt je bedrijf succesvoller.

Kom naar de training ‘Haal meer uit Calculatie’

Wil je meer weten over hoe je een goede calculatie maakt, zodat je weet wat je aan een klus verdient? Geef je dan op voor de training ‘Haal meer uit Calculatie’ bij Hét Kenniscentrum Op Maat Bouwen. Deze training wordt gegeven door Marianne Koster. Marianne heeft jarenlange kennis en ervaring met de bouwbranche onder meer als bedrijfsadviseur voor klusbedrijven. Zij kan als geen ander aangeven waar je op moet letten bij het maken van een goede offerte.

Portret Marianne Koster

Training ‘Haal meer uit Calculatie’

Datum:                        nader te bepalen

Locatie:                       Maanlander 6a, 3824 MP te Amersfoort

Tijd:                             Aanvang training 9:00 (inloop va 8:30)   Einde training 16:00

Voor leden Op Maat Bouwen/VLOK:                        € 195,- excl. btw. (incl. trainingsboek)
Voor niet leden Op Maat Bouwen/VLOK                     € 245,- excl. btw. (incl. trainingsboek)
Extra te koop: Arbeidsnormenboek                             €   19,- excl. btw
Prijs is inclusief koffie/thee en lunch

Geef je nu direct op voor de training ‘Haal meer uit Calculatie’

    Terug naar het trainingsoverzicht