Ik ben starter

KVK Logo | Op Maat Bouwen

Het merendeel van de vakmensen in de bouw droomt er regelmatig van om ‘eigen baas’ te worden. Voor de recessie was het eigenlijk tamelijk eenvoudig om die droom te realiseren want er was een schreeuwend gebrek aan vakmensen. Bovendien was er werk genoeg.

De hedendaags starter doet het vaak niet uit luxe maar min of meer noodgedwongen. Ontslag is een van de meest genoemde redenen om dan maar ‘voor zichzelf te beginnen’. Maak er dan ook het beste van!

Vergis je niet want alleen met vakmanschap kom je er niet. Het succes van een startende ondernemer in de bouw wordt grotendeels bepaald door ondernemersvaardigheden. Dat betekent een gedegen voorbereiding waarbij je meteen antwoord op vragen moet geven. Hoe richt je de administratie in, hoe maak je calculaties , hoe verkoop je een offerte? En wat dacht je van de papieren rompslomp als verzekeringen, belastingen, je leveringsvoorwaarden enz.

Meer informatie voor starters

Je eigen klusbedrijf starten is een van de grootste stappen in je leven. Wanneer je naar de Kamer van Koophandel of andere organisaties gaat, krijg je een algemeen verhaal  te horen dat niet specifiek op de bouw is gebaseerd. Dat komt omdat de specifieke kennis van de branche én ondernemen ontbreekt.

HARDHAT

Mogen we je uitnodigen voor een vrijblijvend oriënterend gesprek? Hét kenniscentrum Op Maat Bouwen heeft de specifieke kennis in huis om jou de richting aan te geven waarmee je rekening moet houden als jij in de bouw succesvol wilt zijn.

Het succes van een ZZP’er in de bouw wordt grotendeels bepaald door particuliere opdrachtgevers die jou een opdracht gunnen. Voorwaarde is dat je die klanten op een creatieve manier weet te interesseren in jouw vakmanschap. Na jaren de hand op de knip te hebben gehouden willen particulieren hun wooncomfort weer verbeteren maar verwachten wel garanties dat hun zuurverdiende spaargeld niet in een bodemloze put verdwijnt. Hoe pak je dat aan? Dat heet Marketing!

Omdat wij de specifieke kennis in huis hebben, kunnen we je ook laten zien hoeveel uur per jaar je moet maken om minimaal je gezin fatsoenlijk te kunnen onderhouden. Wat je uurprijs moet zijn en met welke vaste en variabele kosten je rekening moet houden. We kunnen aangeven hoe je het slimste je administratie kan inrichten en wat je allemaal moet doen voordat je überhaupt gestart bent.

Centrum Op Maat Bouwen kan je tijdens de start helpen. Bijvoorbeeld met een ondernemersplan, een voorzet voor eventuele financiering enz. Ook na de start kun je gebruik blijven maken van onze diensten.

Bel voor een afspraak en we gaan vrijblijvend het gesprek aan. Dat kost je helemaal niets. Het is aan jou om te bepalen wat je met die aanbevelingen doet. Wanneer je verder gebruik wilt maken van onze diensten dan vinden we dat prettig. Ga je zelfstandig aan de slag: even goede vrienden!

Start met jouw bedrijfspuzzel

Meld je geheel vrijblijvend aan. Kom eens vrijblijvend met ons van gedachten wisselen om te kijken wat we voor jou kunnen doen!

Icoon meld je aan! | Op Maat Bouwen

Gefeliciteerd

Je moet een doorzetter zijn als je een eigen bedrijf wil beginnen. Belangrijk is dat je in kansen denkt en niet in bedreigingen. Zonder de realiteit uit het oog te verliezen. Dat is een ondernemerskwaliteit. Maak dan ook de volgende stap en zorg dat alle puzzelstukjes bij elkaar komen. Maak vrijblijvend een afspraak.

ik ben starter