Nieuws bericht Zachter winter Op Maat Bouwen

Zachte winter versnelt herstel bouw

Geplaatst in: Bouw, Nieuws

Geholpen door het zachte winterweer in de afgelopen maanden herstelt de bouwsector dit jaar meer dan eerder verwacht.

Dat voorspellen economen van ING in een maandag gepubliceerd rapport.
Naar verwachting stijgt de bouwproductie vier kwartalen op rij, iets dat sinds de hoogtijdagen van 2007 en 2008 niet meer is voorgekomen. Volgens de nieuwste raming trekt de productie in de sector dit jaar 3,5 procent aan en volgend jaar 2 procent.
Bij de vorige prognose, in februari, gingen de economen van de bank er nog van uit dat de bouw in 2014 niet zou groeien.

Btw-tarief
Het vertrouwen van aannemers steeg in maart naar het hoogste niveau sinds twee jaar, zo staat in het rapport. Het is vooral de onderhouds- en verbouwsector die voor de groei zorgt, mede gedreven door het door het kabinet tijdelijk verlaagde btw-tarief voor renovatiewerk.
Toch is er nog geen reden voor een ”hosannastemming”, waarschuwt ING. Vorig jaar kromp de bouwproductie in Nederland nog met dik 4 procent. Circa 4 op de 10 bouwbedrijven geeft nog steeds aan dat zij te weinig opdrachten hebben om hun personeel aan het werk te houden en dit aantal is sinds eind 2013 weer licht gestegen.

Het biedt natuurlijk perspectief voor vakmensen met een eigen bedrijf die voor particuliere opdrachtgevers werken. Juist in die sector is de toename en liggen er volop kansen.