Haal meer uit Calculatie

Weet jij exact wat je aan een klus verdient

Geplaatst in: Training

Weet jij exact wat je aan een klus verdient?

We zien veel vakmensen die even een calculatie maken op een stukje papier of met hun vinger in de lucht een klant een prijs geven. Dit zal in sommige gevallen goed gaan en de ene keer zal er meer onder aan de streep overblijven dan de andere keer. Maar zou je hier niet meer inzicht in willen krijgen? Een goede calculatie is na de opname van de klus de basis voor het verdere verloop en het tot een goed einde brengen van een klus.

Dit calculeren hoeft heus geen enorme klus te worden, als je maar weet waar je rekening mee moet houden. Maak je een goede calculatie, dan weet je precies wat je aan een klus over gaat houden en welke werkzaamheden je moet inplannen. Maar ook, een duidelijke goed onderbouwde offerte voor je klant vergroot de kans op de opdracht.

Heb je alle kosten wel meegenomen in je calculatie? Na aanleiding van een training horen we vaak van vakmensen dat ze nog heel wat bijgeleerd hebben. Ze geven regelmatig aan dat ze zich niet bewust waren van alle kosten die bij een klus komen kijken. Voor veel vakmensen, zelfs diegenen met jarenlange ervaring, is de training ‘Haal meer uit Calculatie’ een echte eyeopener.

Goed calculeren bespaart je ook nog eens tijd in de toekomst. Doordat je weet hoeveel tijd je met bepaalde klussen bezig bent, maak je je eigen normuren. Deze normuren kun je vervolgens bij nieuwe calculaties weer gebruiken van vergelijkbare opdrachten. Je weet dus beter waar jij efficiënt in bent en waar niet. Een afweging om voor bepaalde werkzaamheden een derde in te huren wordt dan makkelijker.

Wim van Doesburg Siljan BedrijfsadviesWil je meer weten over hoe je een goede calculatie maakt, zodat je weet wat je aan een klus verdient? Geef je dan op voor de training ‘Haal meer uit Calculatie’ op 23 april 2020 bij Hét Kenniscentrum Op Maat Bouwen. Deze training wordt gegeven door Wim van Doesburg. Wim heeft jarenlange kennis en ervaring met de bouwbranche is onder meer lid van de Geschillencommissie voor klusbedrijven. Hij kan als geen ander aangeven waar je op moet letten bij het maken van een goede offerte. Wim van Doesburg verzorgt regelmatig artikelen in diverse vakbladen.

Training ‘Haal meer uit Calculatie’

Datum:                        23 april 2020

Locatie:                       Maanlander 6a, 3824 MP te Amersfoort

Tijd:                             Aanvang training 9:00 (inloop va 8:30)   Einde training 16:00

Voor leden Op Maat Bouwen/VLOK:                        € 195,- excl. btw. (incl. trainingsboek)
Voor niet leden Op Maat Bouwen/VLOK                     € 245,- excl. btw. (incl. trainingsboek)
Extra te koop: Arbeidsnormenboek                              € 19,- excl. btw
Prijs is inclusief koffie/thee en lunch

AANMELDING-TRAINING-CALCULATIE

In deze training:

  • Word je wegwijs gemaakt in het opzetten van een complete begroting
  • Leer je de juiste hoeveelheden, uren en prijzen te bepalen
  • Leer je de hoogte van het uurloon vast te stellen op grond van bedrijfskosten
  • Word je attent gemaakt in het op de doorberekening van machines en andere zaken
  • Krijg je inzicht in het opstellen van indirecte kosten in de staart van de begroting.

Met deze kennis heb je een hogere scoringskans om van de offerte een opdracht te maken en door slimmer te calculeren kun je meer verdienen. Kortom:

Maak je bedrijf succesvoller en haal meer uit je calculatie.

Meer weten over het lidmaatschap van Op Maat Bouwen? Kijk op www.opmaatbouwen.nl

De training gaat door als er minimaal 5 deelnemers zijn, het maximale aantal deelnemers is 10, zodat er voldoende ruimte overblijft voor individuele vragen.