Let op voor spookfacturen, phishingmails, bankpasfraude en nog veel meer

LET OP voor ……

Geplaatst in: Beveiliging, Nieuws, ZZP

Het is weer vakantietijd voor velen van ons, maar er is een groep die juist nu extra actief is. Dat zijn de bedrijfjes en mensen die ons geld afhandig proberen te maken met nep facturen, phishing mails, contractverlengingen waar we niets van weten, appjes over bankpassen die blokkeren, boetes die nog even betaald moeten worden, incasso’s en nog veel meer van dit soort zaken.

Zij kiezen bewust de vakantieperiode uit om ons te bombarderen. Waarom? Omdat we er dan vaak met ons hoofd niet helemaal bij zijn. We willen nog snel even een paar klussen afronden voordat we op vakantie gaan. Nog even zorgen dat de btw aangifte op tijd de deur uit is en betaald, die laatste facturen naar de klanten versturen, afspraken met klanten inplannen voor na de vakantie. Noem maar op, er is altijd veel te veel te doen, zeker nu de klanten maar blijven bellen met nieuwe klussen. Je wilt rust aan je hooft. En dan gebeurt het, dat je niet goed leest wat er staat, het alarmbelletje achter in je hoofd gaat niet af, je hebt telefonisch al ja gezegd om er maar vanaf te zijn, je bent erin getrapt. Je zit met de ellende en je vakantiegevoel is vervolgens ver te zoeken.

Het advies is:

LET OP !

LAAT JE NIET GEK MAKEN, NEEM ALTIJD DE TIJD ZODAT JE WEET WAAR HET OVER GAAT.

HANG OP, KLIK WEG, BEL JE BANK

Op de website van de fraudehelpdesk staan diverse actuele zaken en vind je tips om te voorkomen hoe jij slachtoffer wordt van fraude. Vertrouw je een mail/app/sms/brief niet, kijk dan op https://www.fraudehelpdesk.nl/actueel/