Kennis is macht

Geplaatst in: Nieuws, Training, ZZP

Icoon puzzelstuk trainingKennis is macht!

Dat is een term die iedereen wel kent en die de komende jaren steeds meer waar zal worden binnen de bouw- en installatie gerelateerde bedrijven. Uit onderzoek van USP Marketing Consulting blijkt dat 40% van alle bouw- en installatie gerelateerde bedrijven een kwalitatief te kort aan personeel ervaart. Nog eens 20% verwacht dat dit binnen u en 2 jaar een rol zal gaan spelen. Dit geldt met name voor de installateurs en aannemers.

Daarnaast wordt er door ongeveer 50% van alle bouw- en installatie gerelateerde bedrijven ook een te kort aan personeel verwacht. Bouw- en installatiebedrijven doen er goed aan de kennis bij hun personeel op peil te houden en uit te breiden. Het op peil houden en uitbreiden van kennis geldt natuurlijk ook voor zelfstandig ondernemers binnen de bouw. Zeker nu er een tekort aan personeel en kennis dreigt bij bedrijven met een grote van 10 of meer personen zijn er kansen voor ondernemende zelfstandigen in de bouwsector.

De huidige spanning op de arbeidsmarkt wordt een steeds groter probleem. De instroom is immers beperkt en de uitstroom wordt steeds groter, onder meer vanwege de vergrijzing. Daarnaast wordt het bouwproces steeds complexer, waardoor het gevraagde kennisniveau steeds hoger komt te liggen. Hét Kenniscentrum Op Maat Bouwen adviseert, zorg dat je jezelf verder ontwikkeld en neem de tijd om aan trainingen mee te doen. Een volle agenda nu is mooi, maar een volle agenda in de toekomst is nog mooier. Dus laat dit niet aan je voorbijgaan door een achterstand in kennis en vaardigheden. Op Maat Bouwen biedt regelmatig trainingen op het gebied van technische kennis/vaardigheden en ondernemersvaardigheden. Een overzicht van de trainingen vind je op www.opmaatbouwen.nl/trainingsoverzicht