Meer informatie voor ZZP’ers

Vooral ZZP’ers die in de recessie zijn gestart, deden dat vaak min of meer gedwongen. Waarschijnlijk herken je de verhalen van de werkgever die zijn personeel ‘dwingt’ om ZZP’er te worden. Hij beloofde voor werk te zorgen. In de praktijk blijkt die belofte niets waard omdat het een goedkope manier bleek om personeel te lozen.

Je moet dan het beste uit jezelf halen want je moet nu opeens gaan ‘ondernemen’ om brood op de plank te krijgen en te houden. Je kunt nog zo’n goede vakman zijn, het succes van je onderneming wordt grotendeels bepaald door ondernemerskwaliteiten.

Natuurlijk kun je proberen je voor de duur van een project  te ‘verhuren’ aan een aannemer of je te laten detacheren. Voor jou staan er echter nog tien ZZP’ers in een rij en je uurprijs dekt waarschijnlijk de kosten nauwelijks.

Het succes van een ZZP’er in de bouw wordt grotendeels bepaald door particuliere opdrachtgevers die jou een opdracht gunnen. Voorwaarde is dat je die opdrachtgever op een creatieve manier weet te interesseren in jouw vakmanschap. Na jaren de hand op de knip te hebben gehouden willen particulieren hun wooncomfort weer verbeteren maar verwachten wel garanties dat hun zuurverdiende spaargeld niet in een bodemloze put verdwijnt. Hoe pak je dat aan?

Herken je de situatie? Dan wordt het tijd dat je contact opneemt met Centrum Op Maat Bouwen om eens vrijblijvend van gedachten te wisselen hoe jij je onderneming zó kunt inrichten dat je met plezier gaat ondernemen om jouw bedrijf tot een succes te maken. Na het gesprek ontvang je een gratis bedrijfsscan met aanbevelingen. Aan jou de beslissing wat je ermee doet.

Toegegeven, het kost je een paar uur van je tijd die je niet kunt factureren. Maar het zou wel eens een verdraaid goede investering voor de toekomst kunnen zijn.

ZZP-kans op scoren?

Van alle ZZP’ers staat na 3 jaar bijna 60% niet meer als bedrijf bij de Kamer van Koophandel ingeschreven. Het zijn hoofdzakelijk ZZP’ers die maar één puzzelstukje paraat hadden. Zij verhuurden zich aan aannemers.  Maak een afspraak om alle puzzelstukjes op een rij te krijgen!

icoon-oranje-leegicoon-blauw-leeg