Meer informatie voor werklozen

60% van alle gestarte ondernemingen wordt binnen twee jaar weer uitgeschreven. De meesten waren goede vakmensen maar ze hadden hun bedrijfsvoering niet op orde. Waarschijnlijk waren ze te enthousiast gestart zonder zich te laten informeren over de valkuilen van het ondernemen.

SONY DSC

Een van de eerste zaken waar je naar moet kijken als je vanuit de WW of een uitkering start, is wat je status is en blijft. Het lijkt makkelijk om met behoud van uitkering gedurende 6 maanden je eigen bedrijf te starten maar het heeft nogal wat gevolgen. Zo kan er een korting worden toegepast of een terugbetalingsregeling over het meerdere wat je verdient boven je uitkering. Informeer wat de consequenties zijn.

Minstens zo belangrijk is te weten wat de gevolgen zijn als je het om wat voor reden dan ook niet redt. Je hebt voor de overheid de status van ondernemer en bent aangewezen op Bijstand of BBZ. Heb je een eigen huis dan heeft dat gevolgen.

Bangmakerij? Zeker niet. We willen benadrukken dat je je breed moet laten informeren als je zo’n grote stap neemt zodat je later niet voor verrassingen komt te staan. Het betekent ook dat je eigen onderneming terdege moet voorbereiden zodat de kans dat het misgaat minimaal is.

Hét kenniscentrum Op Maat Bouwen wil je de facetten laten zien wat het betekent om vanuit een uitkering te starten en waar je rekening mee zou moeten houden. Aan jou om dan te bepalen wat je met die informatie doet.

Ga je de stap dan nemen, kan Hét kenniscentrum Op Maat Bouwen je tijdens de start helpen. Bijvoorbeeld met een ondernemersplan, een voorzet voor eventuele financiering enz. Ook na de start kun je gebruik blijven maken van onze diensten.

Bel voor een afspraak en we gaan vrijblijvend het gesprek aan. Dat kost je helemaal niets. Het is aan jou om te bepalen wat je met die aanbevelingen doet. Wanneer je verder gebruik wilt maken van onze diensten dan vinden we dat prettig. Ga je zelfstandig aan de slag: even goede vrienden!

Is er hoop?

Ja, natuurlijk! Wanneer je start vanuit een WW of Bijstanduitkering heb je een extra puzzelstukje te leggen die in de puzzel moet passen om deze compleet te maken. Maak vrijblijvend een afspraak en we zetten op een rij welk puzzelstukje ontbreekt voor een succesvolle start!

icoon-blauw-leegicoon-oranje-leeg