geld, uurloon, beloning

Ik krijg alleen maar prijsshoppers

Geplaatst in: Bouw, Marketing & Verkoop, Training, ZZP

Ik krijg alleen maar prijsshoppers

Massaal bieden Vakmensen zich aan op sites zoals Werkspot, Kluswebsite, Marktplaats en waar niet meer. Een veel gehoorde klacht van Vakmensen is dat ze veelal alleen te maken krijgen met prijsshoppers. Met een goed profiel kun je hier iets aan doen. Laat zien dat je voor kwaliteit staat en vakwerk levert.

Als we een rondje maken langs de diverse profielen zien we dat een aantal het professioneel oppakken. Duidelijke profielfoto, goede tekst en de contactgegevens ingevuld. Ook zijn deze profielen vaak voorzien van diverse foto’s met klusresultaten en goede referenties van klanten. Echter het merendeel van de profielen die we tegenkomen zijn voor verbetering vatbaar. De profielen komen niet professioneel over en potentiële klanten krijgen hierbij de indruk dat ze wel wat druk kunnen uitoefenen om de prijs naar beneden te krijgen.

Hoe krijg je minder prijsshoppers

Veel foto’s zijn selfies van onderaf genomen zodat je de neusgaten inkijkt, of we zien foto’s waar iemand niet duidelijk herkenbaar in beeld staat of die gewoon een slechte kwaliteit hebben. Je wilt als ondernemer toch graag herkend worden. Met en hond of kinderen op een foto is leuk, maar dit is een bedrijfsprofiel, houdt het professioneel.

De teksten zijn ook een groot punt van aandacht. Deze doen meer dan alleen maar even opsommen welke werkzaamheden je uitvoert. Als je wilt dat de klant voor jou kiest, vertel dan wat meer over jezelf. Waar sta je voor als het gaat om klussen en de wensen van je klant te realiseren. Je bouwt hier al aan de relatie met je potentiele klant en door een goede opvolging te geven bij een offerte aanvraag zal prijs een minder doorslaggevende factor worden.

Contactgegevens zijn ook niet altijd volledig ingevuld of soms verouderd. Wil je dat klanten je kunnen vinden vul alle gegevens dan in. Heb je geen e-mailadres of eigen website? Ga hier dan eens mee aan de slag, de klant oriënteert zich veel vaker via internet en wil je op meerdere plekken terugzien. Ben je maar op één plek te vinden dan gaan ze aan je twijfelen.

Ook belangrijk zijn foto’s van recente klussen, laat zien wat je kunt. Veel vakmensen vergeten vaak even een foto te maken van het eindresultaat van een klus. Mooier is als je ook een foto van de situatie toevoegt voordat je met de klus begon. Men kan dan nog beter zien wat je gouden handen maken.
Je profiel helemaal tot in de puntjes geregeld hebben, betekent ook klanten vragen een referentie voor je achter te laten.

Meer informatie over een goed profiel voor jou als zelfstandige in de bouw, neem dan eens contact op met Hét Kenniscentrum Op Maat Bouwen. We helpen je bij het maken van een goed profiel en nog veel meer. Kijk ook eens op www.opmaatbouwen.nl