Haal meer uit Calculatie

Het gaat de klant alleen maar om de prijs

Geplaatst in: Training

Het gaat de klant alleen maar om de prijs!

Ja, natuurlijk als er verder niets in de offerte staat omschreven; waar moeten ze anders op letten? Een veel gehoorde klacht van zelfstandigen in de bouw is dat klanten alleen op de prijs letten, maar vaak is dit ook hetgeen ze de klant alleen maar geven. Offertes zijn vaak erg summier en daardoor is het voor de klant niet duidelijk wat het verschil is tussen de opgevraagde offertes.

Tijdens de opname van de klus is er veelal besproken wat er allemaal gedaan moet worden en de offerte zal hierop ook gebaseerd zijn, maar weet die klant nog wat hij precies met je besproken heeft? Misschien was je nummer drie wel die over de vloer kwam en heeft één of twee een heel ander gesprek met de klant gehad. Blijkt uit jouw offerte wel wat jouw toegevoegde waarde is, laat je wel zien dat je de wensen van de klant hebt begrepen? Is het eventuele alternatief wat je de klant hebt voorgesteld duidelijk verwerkt in je offerte of moet de klant zelf maar uitzoeken wat het verschil is?

Er zijn veel dingen die je in je offerte kunt verwerken zodat de klant verder gaat kijken dan alleen de prijs, maar daar moet je wel wat voor doen. Je moet niet vergeten dan een klant jou wil inhuren voor iets wat ze zelf niet kunnen, dus willen ze ook graag van je weten wat je gaat doen. Je hoeft dit niet minutieus te beschrijven, maar meer tekst dan bijvoorbeeld; “Renovatie badkamer zoals besproken voor € 5.995,-“ zou wel prettig zijn. Met een goede offerte weet de klant precies wat je gaat doen en dat vergroot de kans op de opdracht.

Wim van Doesburg Siljan BedrijfsadviesWil je meer weten over hoe je een goede offerte maakt, die scoort bij de klant? Geef je dan op voor de training ‘Haal meer uit je Offerte’ op 14 mei 2020 bij Hét Kenniscentrum Op Maat Bouwen. Deze training wordt gegeven door Wim van Doesburg. Wim heeft jarenlange kennis en ervaring met de bouwbranche is onder meer lid van de Geschillencommissie voor klusbedrijven. Hij kan als geen ander aangeven waar je op moet letten bij het maken van een goede offerte. Wim van Doesburg verzorgt regelmatig artikelen in diverse vakbladen.

Training ‘Haal meer uit je offerte’

Datum:                        14 mei 2020

Locatie:                       Maanlander 6a, 3824 MP te Amersfoort

Tijd:                             Aanvang training 9:00 uur (inloop v.a. 08:30) Einde training 16:00 uur

Voor leden Op Maat Bouwen/VLOK:                        € 149,- excl. btw. (incl. trainingsboek)
Voor niet leden Op Maat Bouwen/VLOK:                    € 199,- excl. btw. (incl. trainingsboek)
Extra te koop Praktijkboek Offerte                               €   45,- excl. btw
Prijs is inclusief koffie/thee en lunch

AANMELDING-TRAINING-OFFERTE

Doel van deze training ‘Haal meer uit je Offerte’:

  • dat met eenvoudige middelen een prima offerte is samen te stellen
  • dat je met een offerte juist het onderscheid kunt maken
  • dat een offerte compleet moet zijn
  • dat een offerte overzichtelijkheid moet zijn
  • dat een offerte makkelijke leesbaar moet zijn
  • dat een offerte een volledige werk- en productomschrijving moet bevatten
  • dat een offerte geen onduidelijkheden in zich moet hebben
  • etc,etc

Kom naar de training “Haal meer uit je offerte” en het zal duidelijk worden hoe belangrijk het is om als zelfstandige in de bouw een echt visitekaartje van je bedrijf af te geven. Want je streeft er toch naar om de beste te zijn? Het vraagt echt niet zoveel inspanning om het eens anders te doen. We helpen je graag op weg.

De training gaat door als er minimaal 5 deelnemers zijn, het maximale aantal deelnemer is 10, zodat er voldoende ruimte overblijft voor individuele vragen.